Bejelentkezés:

Felhasználónév
Jelszó

A hit ereje. Manhertz Erzsébet SJC élete

Raktáron: 5 db

Cikkszám:9789630843973

Leírás:

A XVI. Benedek pápa által meghirdetett Hit éve kezdetére jelent meg – a Jézus Szíve Társasága és a pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthon kiadásában – e könyv, amely egy olyan ember életével ismerteti meg az olvasót, akinek rendkívüli munkájához az Istenbe vetett hit adta az erőt.
Manhertz Erzsébet a Jézus Szíve Társasága tagjaként élte át a II. Világháború bombázásait, melyek lerombolták budapesti rendházát. Átjutott az osztrák–magyar határ szögesdrót-kerítésén, és a mögötte elterülő aknamezőn, így sikerült elmenekülnie a kommunista Magyarországról. Poggyász nélkül, de Istenbe vetett mélységes hittel érkezett Kanadába, azzal a küldetéstudattal, hogy az idősek helyzetén segítsen. Kisugárzása és rendkívüli munkája vonzotta a támogatókat, ami lehetővé tette, hogy Hamilton belvárosában, majd Magyarországon is idősek otthonát hozzon létre, valamint egy óriási falut Kanadában, több mint ezer idős ember számára. Véleménye szerint az idősgondozásnak többszintűnek kell lennie. Ezért Hamiltonban kialakította a nyugdíjas falut, a gondozási intézetet. Jóváhagyásával Pilisvörösváron megvalósult Magyarországon egyedüliként a többszintű idősgondozás (háromlépcsős rendszer: nyugdíjasház, gondozási intézet, ápolási intézet).
Története mindannyiunk számára ösztönző lehet. Élete bizonyság rá, hogy az öregek nem maradnak magukra, amíg a hozzá hasonló elkötelezett emberekben megvan a hit ereje.

Ár:1 000 Ft

Eredeti ár: 1 000 Ft

fordító

Kiadó

Pintz Ágnes, Vargha Dániel

JTMR - Szent Erzsébet Otthon

Mennyiség: 
Kapcsolodó cikkek