Bejelentkezés:

Felhasználónév
Jelszó

Helene Uri: A legjobbjaink

Raktáron: 3 db

Cikkszám:9789632366784

Leírás:

„…ez a történet… az egyetemről szól, Nannáról, Edith Rinkelről, valamint a Nyelvészeti Intézetről. Az intézet munkatársairól, az intézetvezető Paulsenről, kutatásról, témavezetésről, tanításról. Gőzölgő teáscsészékről, a Blindern-campus gyepén rothadó avarról. Az egyetem hallgatóiról, a fiatal, rózsásbőrű Aleksanderről. Szól önteltségről, nagyravágyásról, a tudomány tiszta eszményképéről. Valamint vágyról, szerelemről, féltékenységről és irigységről. És végül megszállott szélhámosságról és ostoba arroganciáról.”

„– …mi volt ez a duma a gyümölcsökről és zöldségekről?
– Nos… – Pal kissé tétován fürkészi Nanna arcát, nem igazán találja a megfelelő kifejezést, de gondol egyet, és gyorsan így válaszol: – Komparatív picsológia. Vagy hívjuk talán erotolingvisztikának.
– Hogy minek?
– Elnézést a közönséges humoromért, de a fickó az elmúlt tíz évben a női nemi szervre utaló szavakat kutatta.”

Helene Uri nyelvész, nyelvkutató. Tizenkét évig az Oslói Egyetemen dolgozott. A legjobbjaink az első norvég egyetemi közegben játszódó regény, mely több mint 70 000 példányban kelt el csak Norvégiában. A regényben elmesélt történet a képzelet szüleménye, de nem születhetett volna meg, ha a szerző valahol máshol áll alkalmazásban.

Ár:2 500 Ft

Eredeti ár: 2 500 Ft

oldalszám

Kiadó

260

L'Harmattan Kiadó

Mennyiség: 
Kapcsolodó cikkek