Bejelentkezés:

Felhasználónév
Jelszó

Johancsik János: Magyarország külpolitikája 1918-1999

Raktáron: 2 db

Cikkszám:9789632363240

Leírás:

A forráskiadványokra, ellenőrzött dokumentumokra, szakmai körökben elfogadott feldolgozásokra építő kötet rendszeres áttekintést nyújt a magyar állam XX. századi külpolitikájának alakulásáról az ország önállóvá válásától a legutóbb bekövetkezett fő történelmi fordulatig, a rendszerváltásig, illetve az euroatlanti elkötelezettség felvállalásáig.
A szerző nemzetközi összefüggésekbe ágyazva mutatja be azokat a kihívásokat, amelyek elé a magyar külpolitika került, s amelyek megoldására különböző módokon törekedett. Az eseményeket a szükséges konkrétsággal tárgyalja; az olvasó minden jelentősebb, kiemelkedőbb eseményről tájékozódhat. A kötet gazdag dokumentumidézetei az előadás hitelességének erősítése mellett a korabeli gondolkodást, hangulatot érzékeltetik, és lehetővé teszik a diplomáciai iratok sajátosságainak megismerését is.
A könyv szerzője (1940) évtizedeken át oktató- és kutatómunkát végzett a nemzetközi politika témakörében – főleg francia vonatkozásban –, és az utóbbi évtizedben a magyar külpolitika történetét különböző felsőfokú oktatási intézményekben, többek között a Zsigmond Király Főiskolán tanította.

Ár:3 230 Ft

Eredeti ár: 3 800 Ft

oldalszám

Kiadó

Sorozat

342

L'Harmattan Kiadó - Zsigmond Király Főiskola

Társadalomtudomány

Mennyiség: 
Kapcsolodó cikkek