Bejelentkezés:

Felhasználónév
Jelszó

Csörnyei Zoltán: Fordítóprogramok

Raktáron: 1 db

Cikkszám:9789639548839

Leírás:

A fordítóprogramokat általában sejtelmes, nehezen átlátható, titokzatos homály veszi körül. Minden informatikus használja ezeket a programokat, és gyakran megdöbbenve nézik, amikor a nagy gonddal megírt programjuk fordítása végén a fordítóprogram kiírja: "23 errors, 12 warnings".
Ebben a könyvben azzal foglalkozunk, hogy hogyan működik egy fordítóprogram, hogyan fedezi fel a forrásprogram hibáit, és hogyan készíti el a forrásprogramból a futtatható tárgykódot. Ezzel nem csak az a célunk, hogy a fordítóprogramok belső világát megvilágítsuk, hanem az, hogy a programozó, ismerve a fordítás algoritmusait, ezt az információt felhasználva jobb, hatékonyabb programot tudjon írni.
A könyvben az imperatív programnyelvek fordítási módszereit vizsgáljuk.
Először megadjuk a fordítóprogramok szerkezetét, majd részletesen tanulmányozzuk a fordítóprogramok részegységeit. Ez a könyv az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán tartott Fordítóprogramok tantárgy előadásainak anyagára épül. Könyvünk elsősorban azoknak az egyetemistáknak főiskolásoknak készült, akik a magyarországi és a határon túli magyar tannyelvű tudományegyetemeken Fordítóprogramok témájú előadásokat hallgatnak.

Ár:3 600 Ft

Eredeti ár: 3 600 Ft

oldalszám

Kiadó

Sorozat

326

Typotex Kiadó

Az informatika alkalmazásai

Mennyiség: 
Kapcsolodó cikkek